× Logowanie Rejestracja Kupony promocyjne
Dla firm O nas Certyfikat Blog Newsletter Kontakt Regulamin Polityka prywatności
  • Polityka prywatności strony internetowej programu Zadowolony Konsument

    Niniejsza Polityka prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych przez stronę internetową programu Zadowolony Konsument działającą pod adresem internetowym https://zadowolonykonsument.pl/ (zwana dalej „Portalem”), która jest prowadzona przez Europejskie Centrum Wspierania Marketingu Piotr Lyp z siedzibą w Rybniku, przy ul. Smolnej 67.


    I. Przetwarzanie danych osobowych

    1. Administratorem danych osobowych jest Europejskie Centrum Wspierania Marketingu Piotr Lyp z siedzibą w Rybniku, przy ul. Smolnej 67, które przetwarza dane osobowe użytkowników zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn. Dz.U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 z późn. zm.) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).

    2. Dane osobowe są przetwarzane w celu poprawnego działania Portalu, umożliwienia prawidłowego korzystania z Portalu oraz do świadczenia usług drogą elektroniczną w zakresie prowadzenia konta osoby korzystającej z Portalu, a po wyrażeniu dodatkowej zgody, także w celu przesyłania informacji handlowych drogą elektroniczną.

    3. Powierzając nam swoje dane osobowe masz prawo wglądu do nich, prawo żądania ich aktualizacji oraz prawo żądania ich usunięcia. Dane osobowe podane przez Ciebie możesz samodzielnie edytować i usuwać („Profil Konsumenta” oraz „Profil Firmy”). Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia całego konta („Profilu Konsumenta” lub „Profilu Firmy”) poprzez kontakt z Administracją programu Zadowolony Konsument. 

    4. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji celów związanych z korzystaniem z Portalu.

    5. Dane osobowe podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych w celu realizacji umów zawartych za pośrednictwem Portalu.

    6. Każdej osobie korzystającej z Portalu przysługuje prawo kontroli przetwarzania jej danych osobowych. W związku z tym może wystąpić do Administracji programu Zadowolony Konsument z wnioskiem o udzielenie jej informacji w zakresie określonym w art. 32 ustawy z dnia z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2014 r. poz. 1182).

    II. Zasady bezpieczeństwa

    1. Właściciel strony internetowej programu Zadowolony Konsument informuje, iż ochrona danych osobowych jest dla niego sprawą niezmiernie ważną, dlatego gwarantuje poufność wszelkich udostępnionych danych osobowych. Właściciel Portalu zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, mającym na celu zapobieżenie bezprawnemu przetwarzaniu danych oraz ich przypadkowej utracie, zniszczeniu oraz uszkodzeniu. 

    2. W celu zapewnienia zabezpieczenia ochrony danych osobowych osoby korzystające z Portalu zobowiązane są do ochrony loginu oraz hasła, służących do zalogowania się w Portalu. Osoby korzystające z Portalu ponoszą odpowiedzialność za udostępnienie osobom trzecim loginu i hasła służących do zalogowania się w Portalu.

    3. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione, zgodnie z wymogami wynikającymi z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2014 r. poz. 1182) oraz przepisów wykonawczych.

    III. Informacje techniczne - Pliki Cookies

    1. W związku z prowadzeniem strony internetowej Portal Zadowolony Konsument używa plików cookies, które służą do udoskonalenia witryny programu pod kątem potrzeb użytkowników i zapewnienia bezpieczeństwa podczas przebywania na Portalu, a także są niezbędne do prawidłowego korzystania ze strony programu Zadowolony Konsument.

    2. Pliki cookie nie zawierają danych identyfikujących Użytkownika, na ich podstawie nie można ustalić czyjejkolwiek tożsamości. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla urządzenia Użytkownika i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Odczytanie zawartości tych plików możliwe jest jedynie przez serwer, który je utworzył.

    3. Cookies (czyli tzw. „ciasteczka“) umożliwiają śledzenie częstotliwości odsłon i nawigacji na stronie. Są to małe pliki tekstowe zapisywane przez przeglądarki internetowe w komputerach stacjonarnych i na urządzeniach mobilnych. Niektóre z nich są przechowywane na urządzeniu końcowym do czasu zakończenia sesji. Są to pliki „cookie sesyjne“ które po zakończeniu sesji są kasowane z twardego dysku. Istnieją też pliki cookie, które pozostają w pamięci urządzenia końcowego umożliwiając rozpoznanie podczas kolejnej wizyty w witrynie (są to tzw. „cookies stałe“). Osoba korzystająca z Portalu może je w każdej chwili usunąć, jeśli używana przeglądarka daje taką możliwość. 

    4. Piki cookies są wykorzystywane w następujących celach:

    a) rozpoznanie użytkownika podczas kolejnej wizyty w serwisie, aby zachować jego preferowane ustawienia;

    b) zachowania personalizacji strony, ustawień języka;
     

    c) lepszego dostosowania strony do potrzeb użytkownika.

    5. Ograniczenie stosowania plików Cookies przez osobę korzystającą z Portalu Zadowolony Konsument, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w witrynie.

    6. Subskrybent newslettera w każdym momencie ma możliwość rezygnacji z jego dalszego otrzymywania. W tym celu należy kliknąć w link rezygnacji (stopkę rezygnacji) będący koniecznym elementem każdego newslettera otrzymanego od Portalu Zadowolony Konsument.

    IV. Zmiany polityki prywatności 

    1. Właściciel Serwisu Zadowolony Konsument zastrzega, iż w przyszłości może wprowadzić zmiany w Polityce Prywatności strony internetowej programu Zadowolony Konsument . 

    2. Wraz z każdą zmianą, nowa wersja Polityki Prywatności strony internetowej programu Zadowolony Konsument będzie się pojawiać w tym miejscu. 

    3. Korzystając z Serwisu po tej dacie użytkownik akceptuje zmiany w nowej wersji Polityki Prywatności strony internetowej programu Zadowolony Konsument. 

    4. Jeżeli uznaliby Państwo, że w jakiś sposób przekroczona została Państwa prywatność, prosimy o kontakt mailowy na adres kontakt@zadowolonykonsument.pl.